• خانه
  • افزایش نرخ محصولات گرم فولادی

افزایش نرخ محصولات گرم فولادی
اشتراک
1396/09/08
0 نظر

افزایش نرخ محصولات گرم فولادی

 

شاخص بورس اوراق بهادار هفته گذشته با رشد ۸۶۸ واحدی روبه‌رو شد که با توجه به گزارش‌های ۶ ماهه شرکت‌ها و عملکرد مطلوب آنها انتظار می‌رفت استقبال بیشتری ازسوی بازار دیده شود.

اظهارات سیاستمداران امریکایی و نگرانی در موضوع پرونده برجام منجر به سایه رکود و افت نرخ در برخی نمادها شده است.همچنین در هفته جاری گزارش‌های ۶ماهه ازسوی شرکت‌ها منتشر شد. در جریان معاملات نخستین روز این هفته ۶ آبان نیز بیشتر نهادها متاثر از رشد نرخ نفت و رشد دلار و از طرفی ثبات قیمت‌های جهانی، شاخص کل را با ۲۹۸ واحد افزایش به ۸۶/۹۴۰ واحد رساند.

هفته گذشته براساس اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال، فولاد مبارکه توانسته است با فروش ۱۳۶۶میلیاردی در مهر فروش ۷ماهه را به ۸۰۵۹ میلیارد تومان برساند و ۵۶ درصد از بودجه را پوشش بدهد. نرخ فروش محصولات گرم نسبت به ماه گذشته ۶درصد افزایش داشته اما نرخ فروش محصولات سرد تغییر محسوسی نداشته است.

در گروه پتروشیمی، زاگرس عملکرد بسیار مطلوبی داشت و توانست ۲۸۴۹ ریال سود محقق کند که پوشش۷۰ درصدی داشته است. با توجه به اقبال متانول در چین به احتمال متانولی‌ها با تقاضای بیشتری همراه باشند. همچنین شیراز پیش‌بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۱۳۹۶/۱۲/۲۹ را براساس اطلاعات ۶ ماهه (حسابرسی‌نشده) بدون تغییر نسبت به گزارش قبل با شناسایی ۱۹۱ ریال زیان اعلام کرد. این زیان به‌طور عمده به دلیل تسعیر ارز بوده است.

در گروه خودرویی، خساپا سود اعلامی خود را از ۱۴۱ ریال به ۱۱۳ ریال کاهش داد. عمده دلیل این امر افزایش هزینه‌های مالی عنوان شد. خودرو با ۲ درصد تعدیل مثبت همراه بود. خگستر با ۱درصد تعدیل مثبت و خاهن با ۱۸ درصد و خبهمن با ۸۵ تعدیل مثبت همراه بودند. خریخت سود ۳ ریالی هر سهم در گزارش قبل را به ۷۰ ریال زیان هر سهم در گزارش جدید تبدیل کرد و با ۲/۴۳۳ درصد تعدیل منفی همراه شد. پتروشیمی جم با فروش ۴۱۱میلیاردی مهر خود توانسته فروش ۷ماهه خود را به ۳هزار میلیارد برساند که ۵۷ درصد از بودجه را پوشش داده است. نرخ فروش اتیلن نسبت به شهریور افزایش ۱۵درصدی داشته و سایر محصولات تغییر محسوسی نداشته است.

کیمیا مانند سایر شرکت‌های گروه توانسته در مدت ۶ ماه ۱۱۱۱ ریال سود محقق کند که ۸۱درصد از بودجه را پوشش داده است، به‌نظر می‌رسد بازار منتظر تعدیل مثبت این شرکت باید باشد. در این هفته بازار شاهد درج شرکت راه‌آهن حمل‌ونقل با سرمایه‌ای معادل ۶۰۰ میلیاد ریال و شرکت توسعه عمران نایین در بازار پایه فرابورس بود.

 

تحولات بازارهای کالایی

تولید فولاد در سپتامبر در دنیا ۵/۶ درصد و در چین ۵/۳درصد رشد داشته که عامل افزایش تقاضای سنگ آهن، زغالسنگ و مواد مصرفی ازجمله الکترود گرافیتی شده است. شرکت BHP بزرگترین شرکت معدنی دنیا در کنفرانس سنگاپور اعلام کرده که راهبرد جاده ابریشم دولت چین می‌تواند مصرف سالانه فولاد چین را ۱۵ میلیون تن و در یک افق ۱۰ ساله ۱۵۰ میلیون تن افزایش داده و عامل تداوم واردات مواد معدنی خام ازسوی چین شود. ظرفیت تولید پودر آلومینا در استان شانشی Shanxi چین ۱۳/۲۸میلیون تن و تولید آن ۱۲/۵۸ میلیون تن است. سیاست‌های سختگیرانه محیط زیستی چین در این ناحیه عامل محدودیت عرضه بوکسیت و آلومینا و عامل تقویت قیمت‌ها در بازار شده است. قیمت‌ها رشد هفتگی ۱۲ دلار و ماهانه ۴۱ دلار دارد و ظرفیت کافی برای رشد داشته و به شدت محرک نرخ شمش آلومینیم در روزهای آینده خواهد بود. لازم به یادآوری است به‌ازای تولید هر تن آلومینیم، ۲ تن پودر آلومینا مصرف می‌شود. در معاملات بورس‌های لندن و شانگهای نرخ روی روندی رو به رشد دارد. آمار تولید روی چین در روزهای گذشته منتشر شده که نشان از کاهش منفی ۲/۷ درصد در سپتامبر داشته (۵۳۷ هزار تن) و در مجموع ۹ ماه ۲۰۱۷ نیز تولید با افت منفی ۲/۵ درصد به ۴/۴۹۴میلیون تن رسیده است. آربیتراژ روی بین بازارهای لندن و شانگهای LME-SHFEمثبت بوده و با تداوم کاهش تولید چین، عامل محرک واردات آن کشور و رشد تقاضای جهانی است.

منبع: شرکت ملی فولاد ایران

 

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران