• خانه
  • تامین ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر در بازار داخلی

 تامین ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر در بازار داخلی
اشتراک
مدیر سایت
مقالات
1400/02/08
0 نظر

تامین ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر در بازار داخلی

طی دو جلسه‌ در حضور آقای دکتر جوانبخت (مدیر فروش فولاد مبارکه) جهت رفع مشکل کاهش ورق گرم نازک در بازار داخلی و معضلات گرانی و بالا بودن قیمت این محصول مطالبی جهت رفع آن ارائه گردید.

- ظرفیت تولید حوزه تولید کنندگان میانی نورد تخت فولاد کشور و به طور ویژه در صنعت قوطی و پروفیل، بیشتر از حجم مواد اولیه ورق گرم نازکی باشد که شرایط تولید و توزیع در کشور امکان پذیر است.

- در این میان مجموعه فولاد مبارکه مدعی است که در حال حاضر بازار داخلی را تامین می کند و با تمام قوا در حال انجام وظیفه است و اعتقادی به کمبود در این زمینه ندارد و می توان با همراهی سایر نوردکاران و با تمرکز بر بازار تولید، نیاز داخلی را مرتفع نمود.

- حجم مصرف محصول نهایی فولاد در بازار داخلی طی چند سال گذشته افزایش محسوسی نداشته اما به جهت افزایش ظرفیت تولید حوزه قوطی و پروفیل و ورود برخی از آنها به بازارهای صادراتی؛ علیرغم فعالیت نورد گیلان و اهواز در کنار فولاد مبارکه؛ این حوزه همچنان با کمبود این محصول مواجه است .

- عنوان شد علیرغم تمام نظارت های سفت و سختی که روی محصول فولاد مبارکه تا بورس کالا سایه انداخته، روی توزیع محصول قوطی و پروفیل، هیچگونه نظارتی وجود ندارد، و قسمتی از اختلاف قیمت بالایی که گاها بین محصول نهایی این حوزه با ورق خریداری شده اینها از بورس کالا به وجود می‌آید، از همین روی است؛ توزیع محصول اینها هم میبایست وارد بورس کالا شده و روی توزیع آن نظارت صورت گیرد.

بطور مشخص دو راه برای حل مشکل تامین ورق نازک در بازار داخلی وجود دارد :

۱ - افزایش ظرفیت تولید ورق گرم نازک در بازار داخلی و مدیریت عرضه 

به اذعان آقای دکتر جوانبخت، مدیر فروش فولاد مبارکه؛ از زمانیکه مدیریت توزیع به بورس کالا سپرده شده و سهمیه های بهین یاب روی کار آمد؛ و از زمانیکه مدیریت توزیع از فولاد مبارکه گرفته شده، مشکل پیدایش رانت و مازاد خرید یکسری و در مقابل کمبود مواد اولیه یک عده دیگری از تولیدکنندگان میانی تشدید گردیده است؛ یکعده تولید واقعی ندارند و سهمیه های بهین یابی مازاد می‌گیرند و میبرند در بازار ازاد می‌فروشند، یک عده دیگر هم دستشان از بهین یاب کوتاه است و مجبورند از بازار حاشیه گروه اول تامین مواد اولیه کنند . فولادمبارکه معتقد است که اگر مدیریت توزیع به خود او سپرده شود، مشکلاتی از این قبیل کاهش پیدا خواهد کرد .

موضوع بعدی توجه و اهتمام به افزایش ظرفیت تولید ورق گرم نازک در بازار داخلی است که ظاهرا چاره آن طرح راه اندازی نورد گرم ۲ خواهد بود که می‌بایست مورد توجه ویژه مسئولان ذی ربط قرار گیرد ‌.

۲ - واردات 
در بحث واردات به قول آقای جوانبخت؛ از یکسو قیمت جهانی فولاد این روزها به شدت افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر به لحاظ اختلاف قیمت بازار داخلی و بازارهای صادراتی، نمیشود که انتظار داشته باشیم، فولاد مبارکه گران بخرد و بیاورد در بازار داخلی ارزان بفروشد که برای شرکت و سهامداران مبارکه مقرون به صرفه نبوده و توجیه اقتصادی ندارد .

از صحبت آقای جوانبخت که بگذریم؛ ظاهرا حساب تا حدودی روشن است؛ فرض اینکه تعرفه واردات ‌حذف شود؛ ظاهرا یا نرخ ارز باید کاهش پیدا کند یا نرخ ورق گرم نازک در بازار داخلی باید افزایش پیدا کند؛ تا بحث واردات مقرون به صرفه گردد؛ غیر از این به لحاظ عملیاتی طبیعی است که این مهم میسر نخواهد شد مگر خود دولت به این کالا یارانه واردات بدهد .

خلاصه اینکه این مباحث برای حل مشکل فعلا به جایی نرسید؛ اگر قول نماینده فولاد مبارکه را صادق بدانیم؛ اگر واقعا فولاد مبارکه با ظرفیت حداکثری در حال تامین بازار داخلی است؛ چاره ای نمی ماند به جز واردات که حالا این موضوع هم با کلی اما و اگر مواجه است و تنها راه باقیمانده به سرانجام رسیدن هر چه سریعتر طرح نورد ۲ مبارکه خواهد بود که این هدف هم منوط به همکاری همه مسئولان نظام بوده و زمان بر است .

با اینحال آقای جوانبخت صحبتهایی در خصوص برگزاری جلسه فولاد مبارکه با برخی مسئولان مرتبط به جهت امکان سنجی راههای واردات توسط خود مبارکه و بررسی ضرورت واردات، در هفته پیش رو عنوان کردند که حالا باید منتظر خبرهای آتی ماند .

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران