• خانه
  • کاهش یا افزایش قیمت ورق

کاهش یا افزایش قیمت ورق
اشتراک
1398/03/25
0 نظر

کاهش یا افزایش قیمت ورق


با نگاهی به آنچه در طول هفته گذشت درمی یابیم که در اوایل هفته انتظار می رفت که با توجه به تأمین مواد اولیه مناسب و در دسترس متناسب با قیمت های جهانی و عرضه مناسب شرکت‌های تولیدی شمش و ورق در بورس کالا که بخشی از  انتظارات توسط مراجع بالادستی می باشد و با به پایان رسیدن تعطیلات خردادماه و پایان ماه مبارک رمضان، امید به بهبود شرایط رکودی حاکم بر بازار این حوزه، با بهبود تقاضا در ماه های پیش رو مواجه شویم، اما در طول هفته شرایط طوری رقم خورد که ماجرا عکس این، اتفاق افتاد.

در دومین روز هفته، در بازار نازک و ضخیم همزمان با کاهش نرخ ارز در بازار ،در برخی از مبادی 100 تا 200 تومان نزولی اعلام شد. عرضه و بارگیری محصولات کاویان و اکسین در حال انجام بود ولی تقاضا بسیار محدود گزارش شد و قیمت های خود را در محدوده 6000 و زیر آن اعلام کردند. محدوده قیمتی ضخیم مبارکه ضخامت 6 تا 15 از 6000 تا 6100 تومان قیمت اعلام شد!! محدوده قیمتی ورق 2 نورد لوله و گیلان هم از 5800 تا 6000 گزارش شده است.

همچنین به طور کلی، قیمت‌ها بدون تغییر توام با کاهش نرخ اعلام می گشت، البته سطح افزایش تخفیفات در فروش را در برخی از ابعاد نیز شاهد بودیم. طبق گزارشات تقاضا در بخش مصرف داخلی در این فصل به پایین‌ ترین سطح خود رسیده است. در اواسط هفته نیز گزارشات میدانی از بازار روز هایی آرام همراه با افزایش تخفیفات برای کلیه محصولات فولادی را نشان می داد.البته بصورت جسته و گریخته دیده شد از برخی افراد با علم این که قیمت‌ها به کف رسیده در تلاش برای خرید محصول اقدام نموده ولی به صورت محدود عملیاتی شده است. همچنین در بازار به نظر سردرگم ورق، روند قیمت های بازار کاملا نامشخص بوده و بسیاری از تجار دست نگه داشته و در انتظار نتایج و خروجی های این جلسات بودند.

به نظر می رسید عملا شروع بازار از 18 خرداد به هفته آتی کشیده شود و در ادامه با یک بازار نیمه تعطیل روبه رو خواهیم بود. در ورق های سیاه شاهد کاهش تا 100 تومانی قیمت ها بودیم در محصول روغنی قیمت‌ ها بدون تغییر اعلام شد. در محصول گالوانیزه و رنگی نیز شاهد ثبات قیمت ها بودیم.

در بازار ضخیم و نازک ورق سیاه اعلام قیمت‌ها بصورت پراکنده در حال انجام بود. بسیاری از فروشندگان عمده فروش های خود را به حالت تعلیق در آورده بودند. محدوده قیمتی ضخیم مبارکه ضخامت 6 تا 15 از 5800 تا 6000 تومان قیمت اعلام می شد که عملا زیر قیمت خرید بود. در محصولات نازک قیمت‌ها از وضعیت مناسبتری برخوردار  بوده و از 6100 تا 6400 در نوسان گزارش شد. همچنین فروش و عرضه محصولات کاویان اکسین اهواز با محدودیت توسط عرضه کنندگان روبه رو شده بود. محدوده قیمتی ورق 2  گیلان و نورد لوله هم از 5800 تا 6000 گزارش شد.

آخرین خبرها از بازار روغنی و گالوانیزه در پایان هفته ای که گذشت نیز نشان می دهد که ورق روغنی در بازار با توجه به رکود در بخش تقاضا و اعلام موجود بودن محصول برای فروش نیز هیجان چندانی مشاهده نشد، و تنها در برخی از ضخامت ها تقاضای محدودی وجود داشت. در محصول گالوانیزه و رنگی شاهد ثبات قیمت ها بودیم و بالطبع همانگونه که در روزهای گذشته عنوان گردید انتظار می رفت با محدود شدن صادرات برای بازرگانان و تجار، حجم عرضه این محصول در بازار داخلی بیشتر گردد که این اتفاق روی داد.

قیمت ورق
 

تنها موردی که جای تعجب داشت، نرخ فروش رسمی شرکتهای ورق خودرو و تاراز شهرکرد و کاشان بود که از نرخ های کف بازار اختلاف فاحشی داشت که احتمال افزایش نرخ های بازار با تحویل محصولات قیمت بالا، در روز ها و ماه‌ های آتی را قوی تر می کند. از سوی دیگر در اولین روز از هفته ای که گذشت، نرخ فروش دلار صرافی ملی 13.100 تومان و نرخ ارز روز یکشنبه نیز، به زیر 13000 تومان رسید و نوسانات کاهشی بسیاری را نشان داد!! این نشان از خوشبین بودن نظر جامعه به مذاکرات ایران و ژاپن بود. در آخرین بروزرسانی نرخ ارز روز دوشنبه در صرافی بانک ملی نرخ دلار آمریکا به شرح رو به رو معادل: خرید 12.650 و فروش 12.750 بود. در پایان هفته نیز پس از رد درخواست نخست وزیر ژاپن و بازگشت وی از ایران، بازار ارز مجددا نوساناتی را تجربه کرد و دلار به 13,400 تومان رسید!


در نتیجه قیمت ورق در هفته پیش رو اندکی افزایش را تجربه کرده و بازار رو به بالایی را شاهد باشیم. از سوی دیگر با وجود روند کاهشی نرخ ورق در طول هفته ای که گذشت، برخی از کارشناسان با توجه به این مسئله و دیگر مسایل حاشیه ای بازار خودرو، پیش بینی می کنند که هفته ی پیش رو موج دوم کاهش قیمت خودرو باشد.
 

 

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران