به گفته رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران، تداوم حذف سیاستهای تشویقی تولید به افت قطعی ۲۰ درصدی تولید تا پایان سال منجر خواهد شد. وی هشدار داد که سیاستهای بانکی به شدت انقباضی شدهاند، در حالی که تقاضا برای پول در کشور بسیار بالاست. نرخ بهره موثر به ۳۸ درصد رسیده و حتی با این نرخ بالا نیز تأمین منابع مالی برای شرکتها بسیار دشوار شده است.
در شرایط فعلی اقتصادی، واحدهای تولیدی با چالشهای بزرگی در تأمین سرمایه در گردش موردنیاز خود مواجه هستند. این مشکل به ویژه در شرایط تورمی که قیمت نهادههای تولید روزبهروز در حال افزایش است، تشدید میشود. علاوه بر سیاستهای انقباضی بانکها، سیاستهای تشویقی دیگری مانند فروش اعتباری مواد اولیه کلیدی صنایع نیز به صورت نقدی در آمده و یا به دلیل ضعف نظارت در زنجیرههای بورس کالا، افراد دارای امتیاز خرید اعتباری، این امتیاز را به پاییندست خود منتقل نمیکنند.
در این شرایط، تنها شرکتهای خصولتی بزرگ قادر به ادامه تولید بدون مشکلات نقدینگی هستند، در حالی که سایر واحدها مجبورند تولید را در کشمکش با کمبود نقدینگی پیش ببرند. رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد که ادامه این روند به کاهش قطعی دستکم ۲۰ درصدی تولید تا پایان سال منجر خواهد شد. این موضوع نیازمند توجه جدی مسئولان برای بازنگری در سیاستهای تشویقی و بانکی است تا از افت بیشتر تولید جلوگیری شود.