• خانه
  • ناپدید شدن ۵۰۰ هزار تن ورق فولادی

ناپدید شدن ۵۰۰ هزار تن ورق فولادی
اشتراک
مدیر سایت
مقالات
1399/12/03
0 نظر

ناپدید شدن ۵۰۰ هزار تن ورق فولادی

در ماده ۱۰ شیوه‌نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد به خریداران انواع محصولات فولادی نیز شمش، اسلب و ورق گرم تاکید میشود محصولات خود را طبق برنامه اعلامی وزارت صمت در بورس کالا عرضه نمایند. همچنین ماده 11 مربوط به واحدهای تولید کننده است، که در صورت عدم عرضه محصولات، سهمیه مواد اولیه آنها معلق میشود.

اما از بررسی های انجام شده روند معاملات اسلب و ورق استحصال شده از آن حاکی از عدم رعایت شیوه‌نامه فولاد‌ است. از زمان تصویب این شیوه‌نامه تا به امروز، بیش از یک میلیون تن اسلب در بورس کالا توسط سه شرکت تولیدکننده عرضه شده است. از این میزان عرضه، ۶۱۰ هزار و ۸۱۰ تن اسلب معامله شده‌است. با این وجود معاملات بورس کالا نشان می‌دهد که تنها ۷۱ هزار و ۶۰۰ تن ورق گرم از سوی شرکت‌های خریدار اسلب عرضه شده‌است.

شرکت‌های فولاد اصفهان، گیلان، قطعات فولادی، کاویان و ذوب آهن بویین زهرا عرضه‌کننده ورق گرم در این مدت بوده‌اند. همچنین دو شرکت نورد و لوله اهواز و فولاد اکسین تا به امروز در بورس کالا ورق عرضه‌ نکرده‌اند. لازم به ذکر است که فولاد اکسین به دلیل تامین پروژه‌های ملی از عرضه در بورس کالا معاف است. ورق‌های گرم عرضه‌ شده در بورس به استثنای ورق‌های عرضه شده از سوی فولاد مبارکه است؛ چرا که مبارکه اسلب خود را از بورس کالا تهیه نمی‌کند.

 وزارتخانه در نامه‌ای به بورس کالا خواستار تعلیق کد بورسی شرکت‌های متخلف شده است. گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن بود که در عرضه ورق گرم روز دوشنبه 27 بهمن، این شرکت‌ها حضور داشته باشند که این اتفاق نیفتاده است. تعلیق کد بورسی شرکت‌ها و عدم دریافت مواد اولیه، شاید به ظاهر ایده درستی باشد ولی به افزایش قیمت ورق در بورس و بازار آزاد خواهد انجامید. به نظر می‌رسد شیوه‌نامه فولاد نه تنها از ضمانت اجرایی برخوردار نیست بلکه به نقل از یک منبع آگاه اجرای آن هم منتفی است

نبود یک سیستم منسجم در وزارت صمت، رانت‌های میلیاردی در حوزه ورق را به همراه داشته و نیازمند اتخاذ تدابیر جدی است.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران