پروژهای که شرکت فولاد مبارکه با آن در ششمین همایش جایزه بهرهوری بخش معدن و صنایع معدنی شرکت کرد و برنده یکی از جوایز شد، هیدرولیک کردن لوپر چهار نورد گرم بود که قرار بود شرکتهای خارجی این پروژه را انجام دهند اما بهدلیل تحریم عقب نشستند. کار این تجهیز کنترل حلقه شدن ورق و کنترل کشش ورق است.
شرکت فولاد مبارکه برای پروژه یاد شده یک مناقصه برگزار کرده که شرکت اساماس در آن برنده شده بود. اما متاسفانه بهدلیل بازگشت تحریمها علیه ایران، شرکت مزبور از انجام پروژه انصراف داد. از طرفی مشکل تجهیز نیز در حال حاد شدن بود. بنابراین باید در مورد آن بهسرعت تصمیمی اتخاذ میشد. بنابراین مدیریت شرکت تصمیم گرفت این پروژه توسط کارشناسان کشور انجام شود و به نوعی ریسک آن را پذیرفت.
تیم کارشناسی فولاد مبارکه تشکیل و فرصت سهماه اجرای پروژه آغاز شد. بهطوری که در این مدت کوتاه امکان گرفتن پیمانکار و واگذاری پروژه به دیگر شرکتها نبود.
یکی از سختیهای کار پروژه این بود که دانش فنی آن در اختیار شرکت اساماس قرار داشت و علت حضور شرکت مزبور در مناقصه نیز همین در اختیار داشتن دانش فنی بود. اما تیم فنی فولاد مبارکه با بررسی دیگر لوپرها و بهنوعی مهندسی معکوس، پارامترهای لازم بهویژه تیونینگ که بسیار دشوار بود را بهدست آوردند. یکی از سختیهای کار این بود که در بررسی تیونینگ مشخص شد 77 پارامتر متغیر وجود دارد.
خوشبختانه پروژه بهخوبی به پایان رسید و همکاران فولاد مبارکه و نیز مدیران از عملکرد تجهیز و نیز نتیجه کار گروهی انجام شده در این پروژه راضی بودند.