این 4 محصول، کالاهای فولادی نیمه ساخته محسوب میشوند که برای تبدیل شدن به محصول نهایی بایستی یک یا چند مرحلهی دیگر فرآوری شوند. تفاوت این محصولات در ابعاد و شکل سطح مقطع آنهاست.
1- شمش (Ingot):
طول این محصول کمتر از 2 متر است و ابعاد آن برای حمل و نقل فولاد و انبار کردن آن بهینه شده است. شکل سطح مقطع عرضی آن ذوزنقه شکل است. هیچ ابعاد استاندارد و مشخصی برای شمش وجود ندارد.
2- بیلت (Billet):
بیلت بر خلاف شمش طویل است و سطح مقطع آن دایره یا مربعی با عرضی کمتر از 15cm است. بیلت از طریق ریختهگری مستقیم، اکستروژن (بیرون رانی) و یا از طریق نورد شمش بدست میآید. از بیلت بیشتر برای تولید میلگرد و سیم استفاده میشود. از بیلت بیشتر برای تولید میلگرد و سیم استفاده میشود.
3- بلوم (Bloom):
اگر عرض بیلت بیش از 15cm (یا سطح مقطع آن بیش از 230cm2) باشد آن را بلوم مینامند و به همین دلیل معمولاً این دو کالا را در یک دسته (بلوم و بیلت) جای میدهند. از بلوم برای ساخت ریل، تیر آهن، قوطی و ... استفاده میشود..از بلوم برای ساخت ریل، تیر آهن، قوطی و ... استفاده میشود.
4- سلب یا اسلب (Slab):
سطح مقطع اسلب بر خلاف بلوم و بیلت مربعی نیست بلکه مستطیلی است. از اسلب برای ساخت ورقهای فولادی، صفحه و ... استفاده میشود. از اسلب برای ساخت ورقهای فولادی، صفحه و ... استفاده میشود.
سلب/بلوم/بیلت - Slab/Bloom/Billet:
نمای کلی از فرایند تبدیل کالاهای فولادی نیمه ساخته شده به محصولات نهایی زیر مجموعه آنها.
فولاد خوزستان یکی از بزرگترین واحدهای تولید این محصولات در کشور است که سالانه حدود 2.2 میلیون تن بلوم و بیلت و 1.3 میلیون تن اسلب تولید میکند.