• خانه
  • تغییرات اثرگذار بازار آهن و فولاد در هفته‌ی گذشته

تغییرات اثرگذار بازار آهن و فولاد در هفته‌ی گذشته
اشتراک
1400/07/11
0 نظر

تغییرات اثرگذار بازار آهن و فولاد در هفته‌ی گذشته

پیش‌بینی آینده بازار فولاد

در هفته گذشته، برای اولین بار در چهار هفته اخیر، شاهد ارتقا قیمت در بازار آهن بوده ایم. قیمت میلگرد در بازار به صورت میانگین در حدود ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۱.۳ درصد ارتقاء داشت و قیمت میلگرد آجدار در سایز های ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین در حدود ۱۵۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. حداقل قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته قبلی به حدود ۱۴۸۰۰ تومان و حداکثر آن به حدود ۱۵۸۵۰ به ازای هر کیلو رسید.

از اولِ امسال تا انتهای هفته گذشته، ارزش میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور معدل ۲۵۴۵ تومان به ازای هر کیلو مساوی ۱۹.۹ درصد ارتقاء یافت، که بالاترین قیمت میلگرد در بازار در اولِ شهریور ماه مشاهده شد که قیمت میانگین میلگرد به ۱۷۷۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. نسبت به پیک قیمت‌ها در اولِ شهریور، ارزش میلگرد تا به امروز ۱۳.۵ درصد کاهش پیدا کرده.

در هفته قبل، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت معدل موزون ۱۳۷۱۸ تومان به ازای هر کیلو سوای به حساب آوردن ارزش افزوده، ۱۴۹۵۳ تومان به ازای هر کیلو با به حساب آوردن ارزش افزوده، اعمال شد. در هفته قبل، قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۲۴ شهریور، کاهش ۷۴۹ تومانی به ازای هر کیلو، هم اندازه ۵.۱ درصدی را تجربه کرده است.

در هفته پیشین، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت معدل موزون ۱۲۸۱۴ تومان به ازای هر کیلو بدون به حساب آوردن ارزش افزوده (۱۳۹۶۷ تومان با محاسبه ارزش افزوده) داد و ستد شد که‌این قیمت در مقایسه با قیمت معدل شمش در عرضه ۲۳ شهریور، ۲۳۲ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۷ درصد کاهش داشته است.

مارجین قیمتی میان میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۶ شهریور ۱۰.۹ درصد بود، در هفته پیشین به ۷ درصد رسید. هفته قبلی با وجودی که قیمت‌ها در بورس فرآورده کاسته شده بود، تقاضای کمی برای خرید میلگرد روی تابلوی بورس کالا تصویب گردید و صرفا ۷.۷ درصد حجم عرضه شده میلگرد، معامله شد! در هفته قبلی، همینطور فقط ۵۴ درصد حجم عرضه‌های شمش خریدار داشته است. با توجه به پیشبینی های انجام شده در هفته قبل قیمت میلگرد در بورس کالا کاهش محسوسی را تجربه نموده و از این به بعد بایستی همگرایی بیشتر میان قیمت میلگرد در بازار و بورس کالا را انتظار داشت.

در هفته گذشته ارزش تولیدات فولادی در بیشتر مناطق جهان، روبه پایین یا این که ثابت بوده است. معضل بدهی اصلی ترین شرکت ساختمانی چین، یعنی کمپانی \"اورگراند\"، بر بازار کامودیتی‌ها تأثیر منفی گذاشته و کاهش قیمت سنگ آهن نیز تا حدی قیمت تولیدات فولادی را کاهش داده، معضل بدهی کمپانی \"اورگراند\" ممکن است کاهش مصرف میلگرد در چین را به همراه بیاورد. از سوی دیگر، مصرف برق در چین بالا رفته و در برخی استان‌های این سرزمین از صنعت های متفاوت خواسته تا مصرف برق را کاهش دهند. چین همچنان سیاست کاهش ساخت و ساز فولاد را دنبال می‌نماید. پیش بینی شده این سیاست مانع از نزول شدید قیمت فولاد میشود، البته در عوض کاهش تقاضا برای سنگ آهن و قیمت‌های ذیل آن تا چندین ماه آینده را به دنبال داشته باشد.

به نقل از متال بولتن، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته پیشین ۰.۳۹ درصد ارتقا داشته و به ۶۳۵ تا ۶۳۸ دلار به ازای هر تن رسیده است. قیمت تختال صادراتی ایران ۱.۰۱ درصد کاهش یافت و به ۶۷۸ تا ۶۸۸ دلار به ازای هر تن رسید.

در هفته پیشین شاهد ارتقا ۱۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۲۷۵۰۰ تومان به ۲۷۶۰۰ تومان رسید. معدل موزون نرخ دلاری معاملات سامانه نیما نیز در آخرین روز کاری هفته پیشین به ۲۳۱۰۳ تومان رسید که افزایش هفتگی ۱۱۲ تومانی را نشان میدهد.

پیش گویی می شود که در بازار تولیدات فولادی، با ورود به نیمه دوم سال شاهد ثبات بیشتر باشیم و از دامنه نوسانات در‌این بازار، خصوصاً با فرض ثابت ماندن نرخ ارز، کاسته شود. قیمت میلگرد در بورس کالا در هفته قبلی کاهش قابل توجهی را تجربه کرد و بعد از آن انتظار می‌رود شاهد همگرایی بیشتر قیمت‌های بازار و بورس کالا باشیم. کمبود تقاضا در بازار مقاطع طویل آنهم در صورتی محدودیت‌های مصرف برق بوسیله صنایع رفع گردیده، مانعی بسیار جدی بر سر رویکرد افزایش قیمت‌ها در بازار فولاد خواهد بود و به احتمال زیاد، محتمل‌ترین سناریو بازار، ثبات قیمت‌ها همراه با نوسانات محدود و کم  (مطابق نوسانات نرخ ارز) خواهد بود.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران