رئیس اتحادیه آهنفروشان با بیان اینکه آهن کشف شده از انبار محتکران باید با نرخ مصوب به بازار عرضه شود، گفت: مقرر شده است تا اتحادیههای آهن در 31 استان کشور تقاضاهای مصرفی واقعی آهن را با ارایه پروانه ساخت واحدها با نرخهای مصوب تامین کنند.
محمد آزاد اظهار کرد: طی روزهای گذشته بیش از 100 هزار تن ورق فولادی در بورس کالا عرضه شد و تمامی آن نیز به فروش رفت. این میزان عرضه به دلیل افزایش میزان خریداران و تقاضا با افزایش 10 درصدی همراه بود.
وی افزود: همچنین 10 هزار تن شمش فولادی در بورس عرضه شد، درحالیکه تقاضای خرید حدود 60 هزار تن بوده است و عرضه شمش فولادی نیز با افزایش قیمت 10 درصدی بهطور کامل به فروش رفت.
آزاد خاطرنشان کرد: دو نوع کالا در هفته گذشته بر روی تابلوی بورس درج شد اما پیش از آنکه به فروش برسد و معاملهای انجام شود از روی تابلو حذف شد. دلیل آنهم این بود که نحوه عرضه با خواست و تقاضای خریداران هماهنگی نداشت. بهطور مثال از ذوبآهن اصفهان تیرآهن و میلگرد 22 عرضهشده بود درحالیکه عرضه میلگرد باید بهصورت سبد باشد و نمرات ریزودرشت باهم عرضه شوند. تیرآهن نیز باید در نمرات 14، 16 و 18 عرضه شود که بتوانند نیاز مصرفکنندهها را تأمین کند.
رئیس اتحادیه آهنفروشان عنوان کرد: برای توزیع در سطح کشور تمهیداتی اندیشیده شده است، بهطور مثال مقررشده شرکتهای تعاونی درخواست خرید را مطرح کنند و با معرفینامه اتحادیه اجناس موردنیاز مردم را بهطور مستقیم از بورس تهیه و به دست مصرفکنندگان برسانند.
وی افزود: از هفته جاری مصرفکنندگان میتوانند درخواستهای خود را به اتحادیههای فروش آهنآلات در 31 استان کشور ارائه دهند و این روش موجب میشود تا قیمتهای غیرواقعی و کاذبی که اکنون در بازار آهن و فولاد کشور وجود دارد از بین برود.
خریداران دارای پروانههای ساختمانی آهن موردنیاز خود را دریافت خواهند کرد
آزاد تصریح کرد: هر مصرفکنندهای که دارای پروانه ساخت باشد میتواند پروانه ساخت خود را ارائه دهد و مطابق پروانه تا هزار مترمربع زیربنا به ازای هر متر 50 کیلوگرم آهن دریافت کند و این آهن را با نرخ مصوب دریافت کند.
رئیس اتحادیه آهنفروشان درباره رصد بازار خردهفروشی نیز گفت: یکی از دلایلی که این رصد تاکنون در سطح بازار انجامنشده این است که تأمین آهن توسط اتحادیه انجام نگرفته و طبیعی است که آنها نیز خریدهایی از واسطهها و کارخانهها کردهاند که در ارقام غیرواقعی بوده است.
آزاد عنوان کرد: بازار خردهفروشی نیز قابل رصد است و اگر مردم به مغازههایی مراجعه کردند و دیدند که آهن را گرانتر از قیمت مصوب عرضه میکنند، میتوانند از فروشنده فاکتور خرید خود را تقاضا کنند تا مشخص شود که فروشنده با چه نرخی آهن عرضهشده را خریداری کرده است.
وی اظهار کرد: نرخ مصوب نرخی است که در بورس معامله میشود که به انضمام مالیات بر ارزشافزوده 9 درصدی حدود 3 هزار و 160 تومان قیمت تمامشده کالا در بورس است. این رقم با اضافه کردن هزینههای حمل که کمتر از 150 تومان در هر کیلوگرم نیست و حدود 5 درصد سود معقول باید تا 3 هزار و 700 تومان به دست مصرفکننده برسد.
رئیس اتحادیه آهنفروشان خاطرنشان کرد: قیمت آهن نسبت به هفتههای گذشته با کاهش همراه شده است این درحالی است که در ماههای اخیر با ایجاد بازار سیاه قیمتها در بورس و حاشیه بازار بافاصله بیش از 80 درصدی همراه بوده است اما اکنون این فاصله قیمتی میان بورس و بازار کاهشیافته است و به 10 تا 15 درصد رسیده است.
قیمتها در بازار آهن بهزودی متعادل خواهد شد
وی اضافه کرد: بهتدریج و با توزیع کالا قیمت آهن و فولاد بهزودی با نرخهای کمتر از 4 هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد.
آزاد بابیان اینکه افزایش تقاضای کاذب در این بازار یکی از مهمترین دلایل بیثباتی قیمتی در بازار آهن و فولاد بوده است، اظهار کرد: در طول سالهای گذشته نیز پس از ارز و طلا نوبت آهن بود که نوسانهای قیمتی را تجربه کند. ممکن است انبارهای آهن تنها باهدف احتکار نباشد و سرمایهگذاری در بازاری که ممکن است با افزایش قیمت همراه شود انگیزه انبار کنندگان این کالا بوده است.
وی افزود: انبارهای احتکار آهن و فولاد باید با نرخهای مصوب به بازار عرضه شود و این اقدام در تعادلبخشی به بازار مؤثر خواهد بود.
رئیس اتحادیه آهنفروشان خاطرنشان کرد: آهن احتکارشده که توسط سازمان تعزیرات یا سازمان حمایت از مصرفکنندگان کشف میشود باید با نرخهای مصوب به بازار عرضه شود.