• خانه
  • افزایش نرخ ارز به کام صادرکنندگان فولادی

افزایش نرخ ارز به کام صادرکنندگان فولادی
اشتراک
1396/12/02
0 نظر

افزایش نرخ ارز به کام صادرکنندگان فولادی

 

فولاد یک کالای بین‌المللی و متاثر از روند جهانی و نرخ ارز است. در این‌باره سیدرضا شهرستانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: بهای فولاد تابعی از نرخ جهانی است. در حقیقت نرخ این فلز مانند نرخ طلا ابعاد جهانی دارد، از این‌رو نرخ داخلی آن همراه با نرخ‌های جهانی تغییر می‌کند. البته تفاوت‌هایی با هم دارند و تفاوت نرخ فولاد با نرخ طلا بیشتر از آنجا ناشی می‌شود که طلا با حجم کمتر و ارزش بالاتری نسبت به فولاد خرید و فروش می‌شود؛ بنابراین به‌طور معمول در کل جهان از نرخ ثابتی برخوردار است. شهرستانی در ادامه خاطرنشان کرد: فولاد نیازمند هزینه‌هایی مانند حمل‌ونقل است که این موضوع می‌تواند بر روند نرخ‌گذاری جهانی و واردات و صادرات آن تاثیرگذار باشد.

وی با اشاره به تاثیرگذاری افزایش نرخ ارز بر بازار فولاد، عنوان کرد: اگر سایر عوامل تاثیرگذار بر نرخ فولاد مانند نرخ مواد اولیه و تعرفه‌ها ثابت باقی بماند و فقط نرخ ارز افزایش پیدا کند، این موضوع نیز به نوبه خود می‌تواند سبب بالا و پایین شدن نرخ فولاد شود. البته تاثیرپذیری نرخ فولاد از نرخ ارز با یک تاخیر چند روزه و حداکثر یک ماهه خودش را نشان می‌دهد اما در کل افزایش نرخ دلار سبب جذابیت‌های بیشتری برای صادرکنندگان می‌شود.

این کارشناس فولاد همچنین در پاسخ به این پرسش که افزایش نرخ دلار در چند هفته گذشته چه تاثیری بر بازار فولاد داشته، گفت: با وجود رکود و نبود تقاضای داخلی، اما در ۲ ماه گذشته افزون بر ۲۰درصد بازار فولاد با افزایش نرخ روبه‌رو شده که این موضوع بیشتر ناشی از نرخ جهانی و افزایش نرخ ارز است. شهرستانی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش نرخ ارز سبب رشد صادرات خام‌فروشی نخواهد شد، اظهار کرد: این موضوع بستگی به تعریف ما از خام‌فروشی دارد زیرا گاهی خام‌فروشی به معنای فروش سنگ‌آهن است و گاهی صادرات شمش نیز به نوعی فروش مواد اولیه به‌شمار می‌رود. وی در ادامه توضیح داد: درحال‌حاضر کشور ما ارزان‌ترین نرخ شمش و میلگرد را دارد، از این‌رو شرکت‌ها بیشتر به صادرات تمایل پیدا کرده‌اند تا بتوانند از نظر کیفی در بازار باقی بمانند اما به‌دلیل تعرفه‌ای که از سوی کشورهای مصرف‌کننده برای فولاد ایران وضع شده است، صادرات میلگرد و تیرآهن به‌صرفه نیست.

این کشورها نیز برای واردات میلگرد و تیرآهن تعرفه‌های بازدارنده وضع کرده‌اند زیرا این کشورها بیشتر تمایل دارند فولاد میانی مانند شمش و اسلب وارد کرده و محصول نهایی را خود تولید کنند. این عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: از سوی دیگر در بخش ورق نیز به‌دلیل کمبود داخلی و همچنین این موضوع که تقاضا از عرضه پیشی گرفته، صادرات کاهش پیدا کرده است. در این راستا شرکت فولاد مبارکه امسال سیاست مناسبی را در پیش گرفت و صادرات ورق را نسبت به سال گذشته کاهش داده است. شهرستانی ادامه داد: در بخش میلگرد نیز با مازاد تولید روبه‌رو هستیم زیرا حدود ۲۴ میلیون تن ظرفیت نصب شده در کشور داریم اما آمار میزان مصرف داخلی ما به ۷/۵ میلیون تن می‌رسد که می‌توان باقیمانده آن را صادر کرد اما به‌دلیل تعرفه‌هایی که کشورهای واردکننده اعمال کرده‌اند دیگر صادرات میلگرد توجیه‌پذیر نیست، از این‌رو صادرات شمش به‌صرفه‌تر خواهد بود.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران