رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: در زمینه تعرفههای مختلف در صنایع معدنی با انجمنها در حال بررسی این موضوع هستیم.
مهدی کرباسیان در حاشیه دیدار نوروزی با اصحاب رسانه در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار صمت که «آیا تصمیم جدیدی درباره تعرفه واردات فولادی که فصل پایانی سال گذشته گرفته شد و برخی تولیدکنندگان به آن اعتراض داشتند، گرفته شده است؟» گفت: در زمینه تعرفه، اواخر سال گذشته، اقدام و تصمیم مناسبی به وسیله شورای اقتصاد گرفته شد. در این راستا تصمیم گرفته شده تعرفههایی که در حوزه فولاد و صنایع معدنی پیشنهاد شده بود، به شورای اقتصاد برود چراکه به نظر میرسید نظر انجمنهای مختلف و دستاندرکاران حوزههای مختلف بهصورت دقیق در این تعرفهها لحاظ نشده است. مهدی کرباسیان در ادامه خاطرنشان کرد: از این رو شورای اقتصاد و وزارتخانه، این موضوع را بررسی خواهند کرد و در حوزه فولاد در ستاد زنجیره فولاد و سایر حوزهها، با انجمنهای مختلف در حال مذاکره هستند و جمعبندی آن را وزیر صنعت، معدن و تجارت دوباره به شورای اقتصاد ارائه میدهد.
آیا فاینانسی جدید در راه است؟
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) همچنین در پاسخ به این پرسش که پیشبینی میکنید در امسال چه میزان فاینانس بتوانید جذب کنید، گفت: در این زمینه عددی را نمیتوان پیشبینی کرد اما امیدواریم حوزه بینالملل، فعالتر از سالهای گذشته شود و ما بتوانیم میزان بیشتری فاینانس را جذب کنیم. کرباسیان همچنین با اشاره به میزان سرمایهگذاری جذب شده برای صنایع معدنی عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه در زمینه معدن و صنایع معدنی حدود ۵۰ میلیارد دلار به عنوان جذب منابع خارجی در نظر گرفته شده که امیدواریم بتوانیم این میزان را جذب کنیم. البته ما نهایت تلاش خود را در این راستا انجام میدهیم. وی تاکید کرد: یک سر جذب سرمایهگذاری، مربوط به روابط خارجی کشور ما میشود و وزارت امور خارجه در این زمینه قصد انجام کارهایی دارد.
نخستین افتتاح یک طرح فولادی
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) با اشاره به نخستین طرحهای فولادی که در سال جدید بهرهبرداری میشوند، عنوان کرد: نخستین طرح افتتاحی در سال جدید، فولاد سبزوار خواهد بود که البته تولید آهن اسفنجی آن آغاز شده و هماکنون نیز آماده بهرهبرداری رسمی است. کرباسیان در ادامه افزود: دومین طرح آماده بهرهبرداری رسمی، گندلهسازی فولاد خراسان در نیشابور است. طرح بعدی نیز سبای فولاد مبارکه اصفهان است که چند ماهی است تولید آن آغاز شده است.
منتظر ماه مه
کرباسیان همچنین در پاسخ به این پرسش که در صورت خارج شدن امریکا از برجام و اعمال تحریمهای جدید در ایمیدرو چه سیاستهایی در نظر گرفته شده است، گفت: اگر تحریم جدیدی اعمال شود، معدن و صنایع معدنی با توجه به اینکه مواد اولیه آن داخلی است و گاز هم در کشور به وفور یافت میشود، با مشکل چندانی روبهرو نخواهند شد. از سوی دیگر در سطح جهانی، مواد معدنی جانشین ندارند، در نتیجه در جهان نیاز به این مواد (همانند نفت) همواره وجود دارد و راه را بر صادرات ما نمیتواند ببندد. وی در ادامه تاکید کرد: با احتمال خروج امریکا از برجام به نظر میرسد در زمینه معدن و صنایع معدنی با کمترین خسارت روبهرو شویم. البته امیدواریم با سیاستهای مناسبی که دولت و وزارت امور خارجه با اروپا پیش میبرند، بتوانیم از این تحریمها عبور کنیم اما در کل برای حفظ صادرات برنامههای مناسبی داریم، هر چند در سال ۲۰۱۸ میلادی، پیشنهاد سرمایهگذاری خارجی برای کشور روند کندی را در پیش گرفته است. باید منتظر باشیم که اتحادیه اروپا و امریکا چه تصمیمی میخواهند بگیرند و در این زمینه مراودهها و تصمیمگیریها همچنان ادامه دارد. کرباسیان درباره مراودهها و صادرات به کشورهای همسایه عنوان کرد: درباره همسایگان باید خاطرنشان کرد روابط خوبی با آنها داریم و به افغانستان و عراق صادرات مناسبی انجام داده و میدهیم. خوشبختانه قرارهای دوجانبه و کمیسیونهای مشترک، فعال هستند و به تازگی این ارتباطها از طریق وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزارتخانه انجام میشود. به نظر میرسد روابط ما با همسایگان نیز از این بهتر شود.
بخش خصوصی را تقویت کنیم
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) در پاسخ به این پرسش که حوزه کسب و کار در بخش معدن و صنایع معدنی چه جایگاهی دارد، عنوان کرد: ما هنوز در حوزه کسب و کار جایگاه خوبی نداریم چراکه مقررات و قوانین ما در این حوزه با مشکلات جدی روبهرو است. اگر بخواهیم مصرف و حمایت از کالای داخلی را توسعه دهیم که شعار ملی امسال نیز بهشمار میرود، باید بتوانیم جایگاه بخش خصوصی را ارتقا دهیم و به این منظور باید کار ویژهای انجام دهیم.
کرباسیان ادامه داد: کار ویژه ما این خواهد بود که برخی قوانین مربوط اصلاح شود و تعداد آنها کاهش پیدا کند یا حتی در صورت ممکن قوانین اضافی حذف شود. به نظر میرسد کمیتهای که بین دولت و مجلس شورای اسلامی در زمینه معدن و صنایع معدنی شکل گرفته است، اقدام مناسبی باشد. فراکسیونی با حضور ۱۱۵ نماینده مجلس شورای اسلامی تشکیل شد و جلسههای خوبی بین هیات رئیسه آن با وزیر و معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شده است. یکی از وظایف این کمیته، پیگیری نقشه راه در بخش معدن و صنایع معدنی است. وی همچنین در پاسخ به این پرسش که بحث عوارضی که در ستاد فولاد در حال پیگیری است به کجا رسید، گفت: جلسه کمیته فرعی آن برگزار شده، نظر انجمن تولیدکنندگان سنگ آهن جمعآوری و در این زمینه گزارش مناسبی ارائه شده است که جمعبندی آن در نخستین جلسه ستاد زنجیره فولاد که در آینده نزدیک برگزار میشود، ارائه خواهد شد.