• خانه
  • گزارش محصولات فولادی هفته پانزدهم سال 2021

گزارش محصولات فولادی هفته پانزدهم سال 2021
اشتراک
مدیر سایت
مقالات
1400/01/29
0 نظر

گزارش محصولات فولادی هفته پانزدهم سال 2021

سنگ آهن

ثبت بالاترین قیمت در سال 2011 در بازار جهانی سنگ آهن در هفته گذشته، بهبود متوسط قیمت سنگ آهن با خلوص 62 درصد در چین از حدود 172 دلار به بالای 178 دلار هر تن سی اف آر. تقاضای خلوص های بالاتر سنگ آهن باعث افزایش امید بازار به بهبود جو بازار این ماده اولیه شده است.

در حال حاضر حاشیه سود فولادسازی در چین خیلی برای کارخانه ها جذاب است از این رو علیرغم محدودیت های استان تانگشان سایر فولادسازان از هر راهی برای افزایش تولید و نرخ بهره وری استفاده می کنند. کاهش عرضه شرکت های معدنی بزرگ دنیا نیز به رونق بیشتر بازار کمک کرده است. اگرچه این روند موقتی است و در درازمدت تا پایان سال جاری با رشد صادرات برزیل باید منتظر افت قیمت سنگ آهن به 110 دلار هر تن سی اف آر چین بود.


قراضه
هفته گذشته متوسط قیمت قراضه سنگین 20-80 وارداتی در ترکیه تا 6 دلار افت داشته 428 دلار هر تن سی اف آر شد. خریداران در ترکیه عقب نشسته اند و قیمت های درخواستی به کمتر از 420 دلار هم رسیده است. کاهش فعالیت بازار قیمت ها را نزولی کرده است.

 قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن با 13 دلار بهبود به حدود 400 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 5 دلار بالا رفته به 460 دلار هر تن سی اف آر  رسید. در بازار داخلی امریکا نیز قراضه خرد شده با کمتر از یک دلار رشد 430 دلار  هر لانگ تن بود.


بیلت

بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته با 18 دلار بهبود به 600 دلار هر تن فوب رسید.  
 در ترکیه آخرین قیمت بیلت وارداتی حدود 595 دلار هر تن سی اف آر بود که 15 دلار بهبود هفتگی داشت. بیلت صادراتی ترکیه نیز از  592 دلار به حدود 597 دلار هر تن فوب رسید. در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی با 10 دلار بهبود هفتگی به 645 دلار هر تن سی اف آر رسید. همچنین آخرین قیمت بیلت صادراتی ایران از 571 دلار به 576 تا 579 دلار هر تن فوب رسید.

billet

قیمت شمش در هفته گذشته روند صعودی به خود گرفت که متاثر از افزایش قیمت سنگ آهن بود با این حال بخش عمده شمش عرضه شده در بورس روز سه شنبه خریدار نداشت .

 

مقاطع
هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس از 632 تا 645 دلار هفته قبل به 640 تا 650 دلار هر تن فوب رسید. در چین قیمت میلگرد صادراتی رشد چشمگیر 15 درصدی داشت و به 810 دلار هر تن فوب رسید. میلگرد صادراتی ترکیه نیز حدود 5 دلار بالا رفته 637 دلار  هر تن فوب بهبود داشت.

در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد کمی بالا رفته از 675 دلار به 677 تا 680 دلار هر تن سی اف آر رسیذ. همچنین در بازار  داخلی اروپا میلگرد 5 یورو ارزان تر شده 620 یورو  هر  تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار امریکا نیز میلگرد در  حدود 813 دلار هر شورت تن درب کارخانه و در ثبات نسبی بود.

 

انتظار افزایش قیمت شمش باعث بالا رفتن قیمت میلگرد شد اما موجودی های ارزان قیمت خریداری شده در سال گذشته همراه با عدم تقاضای واقعی باعث توقف روند صعودی شد.

tirahan

 فراز و فرود تیرآهن چندان جدی نبود خریدارها انگیزه ای برای اینکار نمی دیدند با این حال امید به بالا رفتن قیمت سنگ آهن باعث افزایش قیمت این کالا شد اما همچنان قسمت عمده ای از تیرآهن های عرضه شده در بورس روی زمین ماند.


ورق

ورق گرم صادراتی سی آی اس در هفته ای که گذشت 15 دلار بالا رفته به 905 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین رشد چشمگیری داشته از 780 دلار به 873 دلار هر تن فوب رسید. در ترکیه آخرین قیمت ورق گرم وارداتی 955 دلار هر تن سی اف آر بود که 40 دلار رشد داشت. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز از 840 دلار به 915 هر تن سی اف آر رسید.

در بازار داخلی اروپا ورق گرم تا 35 یورو رشد داشته 915 یورو هر تن درب کارخانه شد. در بازار امریکا ورق گرم  1345 دلار هر شورت تن درب کارخانه بود که افت جزیی یک دلاری داشت. همچنین هفته گذشته اسلب صادراتی ایران 635 تا 650 دلار هر تن فوب بود. اسلب سی آی اس نیز از  775 دلار به 800 تا 805 دلار هر تن فوب رسید.

siah

 

قیمت ورق ضخامت 2 میلیمتر روز شنبه 218000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 215000 ریال رسید و تقریبا در طول هفته ثابت ماند دیگر اقلام مبارکه هم تقریبا با ثبات روبرو بودند .

oxin

 

قیمت ورق اکسین کمی بهبود یافت اما بازار نگران از آینده به عرضه موجودی خود دست زد در نتیجه در پایان هفته قیمت کمی پایین آمد در حالیکه هیچ خبری از عرضه های جدید اکسین نیست. کارخانه اکسین در پایان سال گذشته مجوز صادرات ورق را دریافت کرده در نتیجه محدودیت عرضه این کالا در ماه های پیش رو جدی تر خواهد بود.

kavian

ورق کاویان تقریبا با ثبات قیمت روبرو بود و تغییر جدی نداشت.

roghan

ورق سرد تغییر قیمت جدی نداشت هنوز تقاضای این کالا باز نشده است .

galvanize

 با توجه به ثبات قیمت ورق گرم و نرخ ارز قیمت ورق گالوانیزه نیز تغییر جدی نداشت .


تحلیل هفته :

بازار تحت تاثیر عوامل مختلفی است. مهمترین عامل تاثیر گذار مذاکرات هسته ای است و تا زمانی که نتیجه این مذاکرات مشخص نشود بازار فولاد به شرایط طبیعی بر نمی گردد. انتظار عمومی این است که در صورت به ثمر رسیدن توافق هسته ای قیمت ارز کاهش یابد در نتیجه قیمت کدال فولاد خوزستان که تعیین کننده کل قیمت های زنجیره فولاد است پایین خواهد آمد البته این جای بحث دارد .

عامل دیگری که بازار فولاد را تحت تاثیر قرار داده مساله خروج سرمایه از بازار فولاد می باشد. سرمایه ها پس از خروج از بازار فولاد بیشتر روی رمز ارزها متمرکز شده اند و به سادگی به بازار فولاد باز نخواهند گشت. اما مهمترین مطلبی که بازگشت بازار فولاد به شرایط طبیعی را تهدید می کند سیاست گذاری های کاملا غلط دولت است. اجرای شیوه نامه عملا رابطه بخش بازرگانی و تولید فولاد را قطع کرده همین مساله باعث شده تا اکثر کارخانه های تولید کننده مقاطع با مشکل سرمایه در گردش روبرو شوند. در هفته گذشته شاهد بودیم که تحویل میلگرد از کارخانه ها با تاخیر بیش از یک هفته روبرو بود. با توجه به عدم تمایل تجار به خرید، این روند در هفته های آینده تشدید خواهد شد. طبعا کل زنجیره فولاد با تنش روبرو می گردد. بازار به خوبی نسبت به افزایش قیمت فولاد به علت بالا رفتن هزینه تولید آگاه است اما تمایلی به سرمایه گذاری در بخش فولاد نیست.

یکی از عامل های دیگر که نگرانی های بسیاری را ایجاد کرده ساختار جدید چک می باشد. برای خرید و فروش در بازار فولاد به علت بالا بودن حجم معاملات، خریدار و فروشنده ناگزیر به استفاده از چک می باشند در حالیکه سیستم جدید چک، به شدت معاملات را کند می کند و این باعث نگرانی شدید در بازرگانی فولاد شده است. در هر حال کلید اصلی مذاکرات هسته ای است پس از روشن شدن نتیجه مذاکرات هسته ای باید به مسایل بازار فولاد پرداخت که تماما متاثر از سیاست های دولت است و ربطی به تحریم ها ندارد .

 

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران