به گفته مدیر بازرگانی گروه صنعتی فولاد یزد برای عادی شدن بازار فولاد، بعد از وصل شدن برق دو ماه زمان نیاز است و بهتر است بجای قطع برق جلوی استخراج بی رویه رمزارزها گرفته شود. به علت عدم اعلام قطعی برق واحدهای تولیدی از قبل زیانهای زیادی به واحدهای تولیدی فولاد وارد شد و لازم است از محل محصولات کارخانجات تامین شود.
تعهدات معوقه صادراتی یکی دیگر از مسائل مهم در زمینه تولید است و که بخش صادرات بعضا با دموراژ و خسارت های به علت عدم حمل ایجاد میشود این امر تیر برای کارخانجات هزینه خواهد داشت. با وجود فعالیت نداشت تولیدکنندگان در پی قطعی برق، بخش زیادی از هزینهها از جمله حقوق پرسنل و هزینههای مجموعه پاربرجا مانده است.
مدیر بازرگانی گروه صنعتی فولاد یزد با تأکید بر اهمیت نقدینگی برای کارخانههای فولاد برای پرداخت هزینهها، افزود: در یک ماهی که قطعی برق اتفاق افتاده است، فروشی صورت نگرفته است. با توجه به کاهش فروش توسط واحدهای تولیدی، نقدینگی چندانی هم در این واحدها وارد نشده است که باعث شده است افزایش قیمتها در بازار اتفاق بیفتد. ریحانی درباره بازار و روند قیمت محصولات فولادی در آن گفت: یکی از شاخصههای تعیینکننده در بازار فولاد، موجودی انبارهاست که در حال حاضر، موجودی انبارهای کارخانهها بسیار پایین است و اگر عامل غیر از تولید و بازار را در نظر بگیریم، به وجود آمدن تعادل در بازار زمانبر خواهد بود و با توجه به شرایط، حداقل دو ماه زمان نیاز است تا شرایط بازار عادی شود.
وی با اشاره به اینکه بخشی از قیمتگذاریها با شاخصهای کلان اتفاق میافتد، تصریح کرد: بخشی از قیمتگذاریها و افزایش قیمتها در بازار به دلار مربوط است که باید در زمان خودش بررسی شود، اما عامل اصلی تأثیرگذار روی قیمتها به عرضه و تقاضا است و مسئله مهمتر این است که هرچه سریعتر باید موانعی مانند محدودیت برق رفع شود.
مدیر بازرگانی گروه صنعتی فولاد یزد در پایان اضافه کرد: چنین اتفاقاتی باید درس عبرتی باشد که وقتی چنین اتفاقاتی میافتد، کارشناسانهتر عمل شود و فشار تنها روی یک یا دو بخش نباشد؛ در صورتی که این فشار باید پخش میشد و از طرف دیگر، بهتر بود موانع دیگر برطرف شود چرا که ۲ هزار مگاوات استفاده غیرمجاز کشور مربوط به تولیدکنندگان غیرمجاز رمزارز است.