تقی بهرامی - کارشناس صنعت فولاد
با توجه به اتفاقات رخ داده در اقتصاد کشور، سال ۱۴۰۱ سال سختی برای صنعت فولاد بود. تورم پیشآمده و قیمتگذاری دستوری وضع شده از سوی دولت و همچنین نوسانات ارزی باعث شد تا مشکلات زیادی در مسیر این صنعت قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ را باید به دو بخش تفکیک کنیم، گفت: بخش ابتدایی سال که با بخشنامههای نهچندان مطلوب برای صنعت فولاد آغاز شد و وضع عوارض صادراتی، شاخصترین موضوعی بود که شرایط خوب بازار را از صنعت فولاد گرفت. در نیمه سال بود که وضعیت کسب و کار به تدریج در حال رونق گرفتن بود که مسائلی همچون کمبود انرژی مشکلاتی را برای این حوزه رقم زد.
مدیر عامل ذوب آهن اردبیل معتقد است که تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۲ این شک را تقویت کرد که سیاست نیمه دوم سال از سوی دولت مقطعی بوده و وضعیت سال ۱۴۰۲ همانند سال گذشته خواهد بود.
بهرامی با اشاره به تأثیر بسزای مشکلات انرژی در صنعت فولاد، گفت: عمده مشکلات صنعت فولاد در سال ۱۴۰۱ به موضوع قطعی برق و گاز در تابستان و زمستان مربوط است. برنامهریزیها درباره فروش محصولات زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۱ تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته بود و ناگفته نماند بسیاری از صنایع که در بورس بودند، به دلیل مشکلات انرژی متضرر شدند.
وی در پایان تصریح کرد: برای اینکه در سال ۱۴۰۲ افق بزرگی را پیش رو داشته باشیم، بهتر است تغییر رویهای از سمت دولت اتفاق بیفتد. بر همین اساس، دولت باید صنایع بزرگ را در بورس انرژی وارد کند و سبد نیروگاه سازی را گسترش دهد تا نیروگاههایی که نیاز به بازسازی و تعمیرات اساسی دارند در مدار قرار گیرند.
منبع: فولادبان