نوردکاران با شعار حمایت از حقوق مصرف کننده در واقع به دنبال منافع شخصی خود می باشند، بر همین اساس 65 درصدی از محصولات فولادی در بازار بورس ارائه نمی شود.
علت مقاومت در برابر کاهش قیمت میلگرد چیست؟
عرضه های دو روز گذشته، اولین عرضه های شمش و میلگرد پس از روی کار آمدن وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت و تاکید ایشان بر کاهش قیمت فولاد محسوب می شود و همان طور که مشاهده شد، با همکاری حداکثری فولادسازان، بیش از ۸۲ هزار تن انواع شمش فولادی را با کاهش ۱۵ درصدی قیمت و با ۱۵۰۰ تومان پایین تر از نرخ های قبلی عرضه کردند و در واقع برادری خود را اثبات کردند.
فولادسازان علی رغم بالابودن نرخ مواد اولیه خود و افزایش نرخ ارز اما برای حمایت از مصرف کننده واقعی پیش قدم شدند و انتظار داشتیم با کنترل و نظارت وزارت صمت، نفع این کاهش قیمت به مردم برسد، افزود: اما با عرضه هایی که چهارشنبه در محصولات نوردی رخ داد، مشخص شد که جنجال و هیاهوی عده ای که دم از حقوق مصرف کننده می زنند، فقط برای منافع شخصی آنها بوده است به طوری که علی رغم کاهش ۱۵۰۰ تومانی قیمت شمش، قیمت میلگرد آن هم در بورس کالا فقط حدود ۴۰۰ تومان کاهش پیدا کرد و در واقع این ارزانی شمش فولاد در میانه راه گم شد و به مردم نرسید!
بر اساس آمارهای رسمی بورس کالا، نوردکارانی که شمش مورد نیاز خود را از بورس کالا خریده اند، فقط ۳۵ درصد از آن را به صورت محصول در بورس کالا عرضه کرده اند. تصریح کرد: همین مسئله در عرضه های دو روز اخیر هم مشهود است به طوری که فولادسازان در هفته گذشته ٧٧ هزار تن شمش عرضه کرده اند اما فقط حدود ٢٧ هزار تن میلگرد توسط کارخانجات نوردی (به جز خود مصرفی ها) عرضه شده، آن هم با نرخی ١۵ درصد بالاتر از شمش!
انجمن فولاد بارها اعلام کرده است که تنظیم بازار فولاد بایستی از محصول نهایی که به دست مردم می رسد آغاز شود اما متاسفانه با آدرس غلطی که برخی دلالان به وزارت صمت داده اند، تمرکز تنظیم بازار فولاد به روی شمش که در میانه زنجیره قرار دارد رفته است.