• خانه
  • امسال تولید فولاد خام از ۲۱میلیون تن عبور می‌کند

امسال تولید فولاد خام از ۲۱میلیون تن عبور می‌کند
اشتراک
مدیر سایت
1396/10/13
0 نظر

امسال تولید فولاد خام از ۲۱میلیون تن عبور می‌کند

به گزارش استیل پدیا، محمود اسلامیان روز گذشته از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد برگزار شد به ارائه گزارشی از وضعیت صنعت فولاد کشور در امسال پرداخت.

 

تشکیل ستاد زنجیره فولاد یک تصمیم درست است

 
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: فولاد در کشور ما به‌دلیل وجود انرژی‌های ارزان‌قیمتی مانند گازطبیعی، زغال‌سنگ، نیروی الکتریسیته و همچنین نیروی انسانی ماهر و تجربه‌ای که در زمینه تولید این محصول از دهه ۵۰ آغاز شده، یک مزیت به شمار می‌رود؛ از این‌رو در زمینه تولید فولاد در سطح دنیا می‌توانیم حرف‌هایی برای گفتن داشته باشیم.

 

محمود اسلامیان عنوان کرد: امسال پیش‌بینی می‌شود تولید فولاد خام کشور از مرز ۲۱ میلیون تن عبور کند و این خبر خوبی برای این صنعت به‌شمار می‌رود. امیدواریم سال آینده تولید ما در این بخش از مرز ۳۰ میلیون تن هم عبور کند. در ۸ ماه امسال بیش از ۴ میلیون تن صادرات داشته‌ایم که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال از مرز ۶ میلیون تن صادرات فولاد خام هم فراتر برود. امیدواریم به‌تدریج بتوانیم محصولات نهایی را نیز صادر کنیم. وی با اشاره به توسعه‌ای که صنعت فولاد پیدا کرده، گفت: اتفاقی که در دولت‌های نهم و دهم برای صنعت فولاد رخ داد، این بود که طرح جامع فولاد کنار گذاشته شد و مجوزهای بسیاری بدون مکان‌یابی و ظرفیت اقتصادی درست و بدون توجه به چرخه و توازن مناسب فولاد صادر شد.

 

از این‌رو در این چند سال بدون یک نقشه راه درست، در این صنعت پیش رفته‌ایم. رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین افزود: با برخی فشارها، معادن کشور را به سمت فولادسازی سوق دادند در حالی که این معادن در مناطق خشک قرار دارند و تامین آبی برای این صنعت وجود ندارد. این در حالی است که معادن و سهامداران آن باید در چرخه اولیه خود سرمایه‌گذاری می‌کردند؛ بنابراین تعادل در زمینه مواد اولیه نیز به هم خورد. باید این سهامداران بخشی از سرمایه خود را به استخراج معادن اختصاص می‌دادند، نه توسعه صنایع پایین‌دست.

 

اسلامیان افزود: ظرفیت نصب شده فولاد کشور حدود ۳۲/۵ میلیون تن است که می‌توانیم در تولید از مرز ۲۱ میلیون تن هم عبور کنیم. ازاین‌رو، ۶۶ درصد را پوشش داده‌ایم، اما همچنان ۳۴ درصد ظرفیت خالی در بخش فولادسازی کشور وجود دارد. وی با اشاره به تشکیل زنجیره فولاد از سوی وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: ما از وزیر صنعت، معدن و تجارت که با درخواست انجمن فولاد و تشکل‌ها، ستاد فولاد را تشکیل دادند، تشکر می‌کنیم و امیدواریم نشست‌های آن به‌طور منظم برگزار شود.

 


رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: صنعت فولاد در اشتغال بسیار تاثیرگذار است. ژاپنی‌ها در بررسی‌ها و مطالعه‌هایی که انجام داده‌اند به این نتیجه رسیده‌اند که به ازای یک نفر اشتغال مستقیم در صنعت فولاد، دست‌کم برای ۲۵ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود. اسلامیان با تاکید بر نقش فولاد در بخش خصوصی عنوان کرد: در بخش خصوصی زندگی کارآفرینان به این صنعت گره خورده است. وی تاکید کرد: امیدواریم با تشکیل نشست‌های منظم ستاد زنجیره فولاد، مشکلات فولادسازان به‌ویژه در بخش نوردی در دستور کار قرار بگیرد. در ضمن در ایمیدرو یک طرح جامع تهیه شده که امیدواریم این طرح به‌عنوان سند ملی به تصویب برسد.


طرح‌های جدید فولادی در حاشیه خلیج‌ فارس
سیدرسول خلیفه‌سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز اظهار کرد: صنعت فولاد هم‌اکنون از دو نوع سیاست حمایتی در تامین نقدینگی و در حوزه مالیات برخوردار است. خلیفه‌سلطانی در ادامه خاطرنشان کرد: البته صندوق ضمانت صادرات در زمینه حمایت از توسعه صادرات در صنعت فولاد فعال‌تر عمل می‌کند. وی افزود: ما خواستار بازنگری در تمام طرح‌های فولادی در ستاد فولاد هستیم، حتی طرح‌ها ۷ تا ۸ سال پیش که به دنبال گرفتن ارز از صندوق توسعه ملی هستند نیز باید مورد بازنگری قرار گیرند. دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با تاکید بر این موضوع که واحدهای جدید فولادی باید در کنار آب ساخته شوند، عنوان کرد: طرح‌های جدید فولادی باید به‌طور حتم در کنار آب و از خلیج‌فارس تا چابهار ساخته شوند.


صادرات‌محور پیش برویم
احمد خوروش، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین در این نشست خبری بیان کرد: ما مشکلات بسیاری در کل چرخه فولاد داریم که وزیر صنعت، معدن و تجارت به پیشنهاد انجمن تولیدکنندگان فولاد ستاد فولاد را احیا کرد. خوروش در ادامه با تاکید بر صادرات‌محور شدن صنعت فولاد در کشور خاطرنشان کرد: باید برای صادرات فولاد جوایز و مشوق‌های صادراتی بیشتری در نظر گرفته شود تا شرکت‌ها میزان صادرات خود را توسعه دهند و سایر شرکت‌های فولادی نیز به صادرات تشویق شوند.

 

 وی ادامه داد: هم‌اکنون بیشترین سرمایه‌گذاری در بخش مقاطع است و سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در بخش محصولات میانی در حال انجام است، اما نسبت به ایجاد فضا برای صادرات بیشتر مقاطع، درخواست داشتیم. خوروش به تسهیلات بخش صنعت اشاره کرد و گفت: یکی از گلوگاه‌های تولیدکنندگان تسهیلات بانکی است که از دولت درخواست داریم در جهت صادرات‌محور شدن تسهیلاتی را ارائه کند و جایزه‌های صادراتی بیشتری در نظر بگیرد تا بتوانیم وارد بازارهای جهانی شویم. وی در ادامه تاکید کرد: در صنعت فولاد باید به سمت خصوصی شدن واقعی پیش برویم.


هنوز ما سوار موج دوم فناوری هستیم
سیدرضا شهرستانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد صنعت فولاد ایران دولتی یا خصولتی است و این وضعیت مشکلاتی را برای بخش خصوصی این صنعت ایجاد کرده است. شهرستانی در ادامه همچنین با اشاره روزآمد نبودن فناوری در ایران عنوان کرد: دنیا با موج چهارم فناوری در حال حرکت است، درحالی‌که بخش صنعت ایران به‌طور عمده هنوز بر موج دوم فناوری سوار است و در این وضعیت قدرت رقابت با کشورهای دیگر را نداریم.

 

تاثیر چالش‌های جهانی بر فولاد
همچنین بهادر احرامیان، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: دولت باید از بنگاهداری در صنعت فولاد به‌طور کامل خارج شود. این مهم‌ترین مطالبه انجمن تولیدکنندگان فولاد از دولت است. احرامیان در ادامه با اشاره به کمبود مواد اولیه عنوان کرد: با کمبود مواد اولیه در صنعت فولاد روبه‌رو هستیم. این روزها نیز بیشتر واحدهای فولادسازی با کمبود آهن اسفنجی روبه‌رو هستند. وی همچنین با اشاره به تحولاتی که در چین رخ داده، عنوان کرد: چین صادرات قراضه خود را آزاد کرده و در ۳-۲ هفته گذشته مازاد قراضه در این کشور ایجاد و در پی آن ۲ تا ۳ میلیون تن قراضه از سوی چین صادر شد. این موضوع می‌تواند هم روی نرخ قراضه و هم سنگ‌آهن تاثیرگذار باشد.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران