• خانه
  • دو اولویت اصلی بانک مرکزی، دلار تک‌ نرخی و واقعی شدن قیمت ارز 

دو اولویت اصلی بانک مرکزی، دلار تک‌ نرخی و واقعی شدن قیمت ارز 
اشتراک
1400/07/21
0 نظر

دو اولویت اصلی بانک مرکزی، دلار تک‌ نرخی و واقعی شدن قیمت ارز 

مدیر سابق کانون صرافان با تاکید به تک‌نرخی نمودن قیمت ارز،  انتظار صرافان از رئیس جدید بانک مرکزی بالا میباشد واقعی‌شدن قیمت ارز و تزریق صحیح ارز در بازار از اولویت‌های مهم آن می باشند.

 در مرحله نخستین انتظار می‌رود که وی هرچه زودتر و به صراحت تکلیف خود را با قیمت ارز تعیین نماید و معلوم نماید قیمت فعلی تا چه اندازه واقعی میباشد. 
آیا چند قیمتی برای ارز ادامه خواهد داشت؟ یا به‌این شرایط رانتی و فسادزا خاتمه داده خواهد شد، و با تک واحدی و حقیقی شدن قیمت ارز، پرونده رانت و فساد در بازار ارز بسته خواهد شد؟

سوال دیگر اینکه آیا محدودیت‌های بی توجیهی که از ابتدای سال ۹۷ برای صرافان، به ویژه صرافان بخش خصوصی به وجود آمده و آنان را از خدمت‌رسانی به عموم  مردم محروم ساخته، برطرف می گردد؟ و اجازه خدمت‌رسانی به عموم مردم به آنان داده خواهد شد؟ یا نه وهمچنان با فشار به صرافان جزئی، رویکرد را برای صرافان بانک‌ها و صرافی‌های بزرگ برای سودجویی بیشتر گشوده خواهند گذاشت؟

با تاکید مدیر سایق کانون صرافان به مشخص شدن موضع رئیس کل بانک مرکزی در رابطه با ارزهای به دست آمده شده صادرکنندگان را الزامی دانست: 
آقای صالح‌آبادی می بایست مشخص نمایند که آیا همچنان به الزام صادرکنندگان به فروش ارز ایجاد شده از صدور کالا به قیمت‌های دستوری ادامه میدهند یا به آنها اجازه داده می‌شود که ارز حاصل از صادرات کالاهای خود را به بهترین قیمت‌ها در بازار آزاد به فروش برسانند و با شور و شوق واشتیاق بیشتر به بسط فعالیت مثبت خویش ادامه دهند؟

 دست کم انتظار ایشان برای در اختیار گرفتن تغییرات و نوسانات ویرانگر در بازار ارز توسط واحدی شدن  و حقیقی نمودن قیمت‌ها از یک طرف و تزریق مثبت و منفی در مقاطع حساس از طرف دیگر میباشد، البته عموم مردم و رسانه‌ها نباید از بالا رفتن نرخ ارز وحشت نمایند و دولت را برای پایین آوردن آن تحت فشار بگذارند. به طور مثال ما در طبقه دهم یک عمارت باشیم و با متانت از پلکان‌ها پایین بیاییم و به طبقه پنجم برسیم و در آنجا ساکن شویم، خیلی بهتر از این می باشد که از طبقه دهم به پایین پرتاب شویم و مجدد با وسایلی مارا تا طبقه نهم بالا بیاندازند و مجدد به پائین پرتاب نمایند تا به طبقه سوم برسیم و مجدد بالا بیاندازند تا به طبقه هشتم، این نوسانات منجر آزار ما می‌گردد و خیلی بیشتر آزار دهنده خواهد شد از اینکه ما با تصمیم خودمان منزلت خودمان را که برای مثال طبقه پنجم میباشد را بشناسیم و با بهره گیری از پله با وقار به آن برسیم.

صحت دارد که طبقه دهم جایگاهی والاتر میباشد و تمامی دوست داریم، پول ملی ما جایگاهی خوب داشته باشد، البته خوب میباشد با اعتنا به شرایط‌و حالت اقتصاد کشور، مقام واقعی را تعیین نمائیم و از انتخاب جایگاهی لغزنده و موقت و غیرواقعی دوری نمائیم. اینک، با دقت به تفاوت بیشتر از ۳۰ درصدی نرخ تورم در ایران و کشورهای حوزه دلار حتی با فرض بر طرف شدن اشتباهات سیاسی و آزاد شدن پول‌های بلوکه ما و ایجاد درآمدهای سرشار، حتی اثرگذار و هیچگاه در حالتی‌که نرخ تورم در مملکت ما بیشتراز ۱۰ برابر در کشورهای حوزه دلار میباشد نباید از بالا رفتن ارزش ارز خودداری گردد.

تنها بایستی مراقب بود که‌ این افزایش قیمت ایجاد کننده تلاطم و نوسان نباشد و تا زمانی هیچ عامل علمی و اقتصادی برای ریزش قیمت‌ها مشاهده نشود نباید اجازه داده شود قیمت‌ها با ویرایش، یا جو زدگی ریزشی گردد زیرا قیمت‌های مصنوعی و دستوری پایدار نخواهد بود. در واقع، نرخ ارز همراه تفاضل نرخ تورم و سود در ایران و کشورهای حوزه دلار تعدیل و اصلاح گردد و اما این فعالیت با مدیریت درست و با شیب ملایم و با کمترین نوسانات صورت بپذیرد.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران